Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Suomen Moniäänisten tarkoituksena on edistää ääniä kuulevien ihmisten hyvinvointia heitä tukemalla, yhdistämällä ja aktivoimalla. Toimimme yhteistyöjärjestönä äänien kuulemiseen liittyvissä asioissa ja edistämme ääniin liittyvän tiedon ja tutkimuksen tuntemusta. Jäsenistömme koostuu pääasiassa ihmisistä, joilla on kokemusta äänien kuulemisesta, mutta mukana on myös läheisiä ja mielenterveysalan ammattilaisia.

Toimintamme keskeisimpiä osa-alueita ovat vertaistuki ja tiedotus. Ääniä kuulevien vertaistukiryhmiä on noin 16 ympäri Suomea. Osa niistä on mielenterveysalan ammattilaisten vetämiä ja osa vertaisohjaajan vetämiä. Lisäksi vertaistukea tarjoaa päivystävä vertaispuhelimemme.

Hallitus 2016Hallitus 2016Tiedotuksemme tavoitteena on hälventää äänien kuulemiseen liittyviä ennakkoluuloja. Puhumme äänien kuulemisesta avoimesti ja kannustamme ääniä kuulevia ihmisiä muuttamaan suhdettaan kuulemiinsa ääniin ja opettelemaan keinoja, joilla hankalat äänet saa hallintaan. Järjestämme myös infotilaisuuksia ja koulutusta erilaisten ryhmien tarpeet huomioiden ja jaamme äänien kuulemiseen liittyvää materiaalia.

Moniääniset aloitti toimintansa vuonna 1996. Toimintaa rahoittaa pääasiassa Raha-automaattiyhdistys ja Helsingin alueen toimintaan saadaan tukea Helsingin kaupungilta. Yhdistys kuuluu jäsenenä Mielenterveyden keskusliittoon ja ääniä kuulevien kansainväliseen tutkimus- ja kehittämisverkosto Intervoice:en.

Moniäänisten toimintaa johtaa hallitus, jonka jäsenistä suurimmalla osalla on omakohtaista kokemusta äänien kuulemisesta. Yhdistyksessä työskentelee tällä hetkellä kaksi työntekijää, toiminnanjohtaja ja järjestösihteeri.

Säännöt

Katso Suomen Moniääniset ry:n säännöt.

Matkasääntö

Yhdistyksen matkasääntö määrittelee, millä perusteella matkustamisesta aiheutuneet kustannukset korvataan vapaaehtoisille ja jäsenille.

Evästeet

Hyväksytkö evästeiden käytön?