Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

MERVI JUURI,

puheenjohtaja

Olen monta vuotta ohjannut keskusteluryhmiä masentuneille ja ääniä kuuleville. Olen MTKL:n liittovaltuuston jäsen, Moniäänisten puheenjohtaja, Koulutettujen kokemusasiantuntijoiden hallituksen varajäsen ja tukiyhdistys Majakan johtokunnan jäsen. Olen koulutettu kokemusasiantuntija, kouluttaja, kauneusneuvoja, yrittäjä, maallikkosaarnaaja ja evankelista. Olen kuullut ääniä n. 25 vuotta. Kierrän kertomassa selviytymistarinaani äänten kanssa. Elän yksin Helsingissä. Vaikein aika äänten kanssa oli 1990-luku lukion jälkeen. Silloin kun olisi pitänyt opiskella hyvään ammattiin tai perustaa perhe, olen kärsinyt. 2000-luvulla olen nopeaan tahtiin eheytynyt ja olen nykyään toimintakykyinen äänistä huolimatta. Elän hyvää arkipäivää.

OLLI-PEKKA VANHALA,

jäsen

Olen 28 vuotias Lahtelainen. Harrastuksiini kuuluu muun muassa musiikki, valokuvaus, maalaaminen sekä kamppailulajit. Moniäänisiin päädyin kokemusasiantuntijakoulutuksen kautta ensin vertaistukiryhmän vetäjäksi. Tärkeitä asioita elämässäni ovat mm. koirani Max sekä kissa Moxxie ja totta kai harrastukset. Koen Moniäänisten työn tärkeäksi ääniä kuulevien tueksi ja avuksi, jotta ihmiset ymmärtävät, että äänien kanssa ei tarvitse olla yksin. Meitä on muitakin. Itse haluan olla mukana Moniäänisissä, jotta saan olla avuksi ääniä kuuleville. Itse olen ääniä kuullut n. 12 vuotta.

SAMI JUNTUNEN,

varapuheenjohtaja

Olen Sami Juntunen, 37-vuotias ääniä kuuleva Helsingin Pajamäestä. Harrastan uimista, yhdistystoimintaa ja pelaamista, erityisesti lautapelejä. Teen erilaisia videoprojekteja. Tein opetusvideon vertaistuesta nimeltään Katsaus vertaistukeen - erikoistilanteita. Tarkoituksenani on tehdä jatkoa projektille ja tehdä alustuksia vertaistukiryhmiin videomuodossa. Olen aktiivinen Helmi ry:ssä, Majakka ry:ssä ja Moniäänisissä. Olen myös MTKL:n liittovaltuustossa. Keskeistä elämässäni tällä hetkellä on mielenterveysasioiden edistäminen. Tätä teen omalla esimerkilläni pitäen puheita eri tilaisuuksissa, toimien lehtijuttujen aiheena, kirjoittaen blogia. Moniäänisissä olen pitänyt yhteisöstä. Äänien kuulemisesta kertominen on lähellä sydäntäni ja Moniäänisten avulla tieto siitä lisääntyy. Autan mielelläni tiedon levittämisessä. Oma äänien kuulemiseni on vähentynyt viime aikoina vähemmän häiritseväksi. Tällöin on ollut helpompi toimia arjessa. Nykyään äänet ovat ystävällisiä ja niiden kanssa tulee hyvin toimeen. Tästä kiitos vertaistuelle, jota Moniäänisistä on saatu.

SAMULI AALTO,

rahastonhoitaja

Hei vaan kaikille. Olen ollut Moniäänisten toiminnassa hallitustyöskentelyssä muutaman vuoden ajan, jota ennen kävin jonkin verran Moniäänisten vertaistukiryhmässä ja lisäksi olin työharjoittelussa Moniäänisten Pasilan toimistolla. Olen kuullut ääniä, joita muut eivät kuule, vuodesta 2009. Tänä aikana ne ovat muuttuneet positiivisemmiksi, mihin olen saanut apua varsinkin vertaistuesta ja lisätiedoista koskien äänien kanssa toimeen tulemista. Asun Espoossa ja olen asunut siellä lähes koko ikäni. Kuulun myös muihin mielenterveysalan yhdistyksiin, kuten peliyhdistykseen ja paikalliseen mielenterveysyhdistykseen. Teen aika paljon tietokoneella asioita, ja minulla on blogi, jonne kirjoittelen äänten kanssa kommunikoinnistani. Lisäksi minulla on sivutoiminen yritys, myyn käytettyjä kirjoja ja elokuvia nettikaupassa. Toimin myös kokemusasiantuntijana, eli olen kertomassa muille kokemuksistani äänten ja mielenterveyden ongelmien kanssa pärjäämisestä. Moniääniset on tukenut kuntoutumistani, ja olen saanut paljon yhdistyksessä toimimisesta.

ANNI TERVONEN,

sihteeri

Olen Anni Tervonen, 29-vuotias ääniä kuuleva kokemusasiantuntija Etelä-Pohjanmaalta Seinäjoelta. Harrastuksiini kuuluu musiikki, käsityöt ja uinti. Kirjoitan myös mielelläni runoja. Olen kuullut ääniä 15 vuotta ja olen toiminut kokemusasiantuntijana 5 vuotta.  Olen myös ollut Suomen Moniääniset ry:n hallituksessa jo useamman vuoden ajan. Haluan jakaa tietoa äänien kuulemisesta ja haluan levittää vertaisryhmiä ympäri Suomea. Toivotan kaikki sydämellisesti tervetulleeksi Suomen Moniääniset ry:n toimintaan.

SARI JÄRVELÄINEN,

varajäsen

Olen Sari Järveläinen, lähempänä viittäkymmentä kuin kolmeakymmentä ikävuotta. Olen kuullut ääniä 90-luvun lopulta lähtien. Moniäänisissä olen toiminut sihteerinä ja rahastonhoitajana ja nyt olen hallituksen varajäsen. Olen vertaistukitoiminnassa aktiivisesti mukana. Muita harrastuksia on politiikka, olutseuran jäsenyys ja olen myös sukukerhomme aktiivi. Lisäksi harrastan jonkin verran liikuntaa ja minulla on koira sijoitettuna. Asun avopuolisoni kanssa Vantaalla.

Evästeet

Hyväksytkö evästeiden käytön?