Friends Community Chill Out Together

Tule Moniäänisten vapaaehtoiseksi!

Moniäänisissä on monia vapaaehtoistyömahdollisuuksia. Vapaaehtoisenamme voit esimerkiksi ohjata vertaistukiryhmää, vastata tukipuhelimeen, toimia Tukinet-chatin valvojana, vierailla tapahtumissa pitämässä kokemuspuheenvuoroja, toimia tukihenkilönä, tehdä taidetta, kirjoittaa juttuja ja kääntää materiaaleja englannista suomeen.

Moniääniset tukee vapaaehtoisia

Vapaaehtoistyötä tehdään ilman rahallista korvausta. Moniääniset tukee vapaaehtoisia tarjoamalla heille tar-vittavaa koulutusta, virkistystä ja työnohjausta. Kor-vaamme myös vapaaehtoistyöstä aiheutuneet kulut, kuten esim. matkakustannukset koulutuksiin.

Ota yhteyttä

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyön tekemisestä Moniäänisissä, niin täytä oheinen lomake tai ota meihin suoraan yhteyttä 040-830 9663 tai toimisto(a)moniaaniset.fi. Mietitään yhdessä mitkä tehtävät sopisivat parhaiten sinun tarpeisiisi.

Lähettämällä lomakkeen varmistat, että olet lukenut ja hyväksynyt Vapaaehtoisten-rekisteriselosteen/käsittelytoimiselosteen.

Group of kids as a team
Community team doing a group hug
role="img"

Pidätkö kirjoittamisesta?

Haluaisitko kirjoittaa meille kokemuksistasi liittyen äänien kuulemiseen? Selviytymistarinasi voi kannustaa ja auttaa toisia ääniä kuulevia jaksamaan äänien kanssa. Kirjoita meille kokemuksistasi – ne ovat arvokasta luettavaa muille! Tarinoita julkaistaan jäsenlehdessämme ja nettisivuillamme halutessasi myös ilman nimeäsi.

Vertaistukipuhelimeen vastaaminen

Vertaistukipuhelimen päivystäjät vastaavat juttuseuraa tai vertaistukea kaipaavien ääniä kuulevien ihmisten puheluihin. Vastaajan tärkein tehtävä on kuunnella soittajan kokemuksia ja tarjota hänelle mahdollisuus puhua äänien kuulemisesta ja tärkeiksi kokemistaan asioista. Päivystäjät voivat ottaa vastaan puheluita valtseminaan ajankohtina ja saavat yhdistykseltä tätä varten käyttöönsä vertaistukipuhelimen.

Kokemuspuheenvuorot

Haluaisitko kertoa infotilaisuuksissamme kokemuksistasi äänien kanssa? Puhujia tarvitaan eri puolilla Suomea. Äänikokemuksista kertominen on tärkeää työtä avoimemman ilmapiirin luomiseksi ja auttaa muita ymmärtämään, mistä äänien kuulemisessa on kyse. Autamme sinua työstämään puheenvuorosi esityskuntoon. 

Vertaisryhmän ohjaaminen

Ääniä kuulevien ryhmiä kokoontuu jo monella paikkakunnalla Suomessa. Uusille ryhmille on silti kova tarve ja ohjaajia kaivataan lisää. Kiinnostaako sinua tukea ääniä kuulevia ihmisiä selviytymisessä äänien kanssa? Ohjaajaksi voi ruveta itse ääniä kuuleva tai muuten asiasta kiinnostunut henkilö. Moniääniset järjestää ohjaajille ilmaisen koulutuksen ja tilat yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Osa ryhmänohjaajista ohjaa ääniä kuulevien ryhmää yhdessä mielenterveysalan ammattilaisen kanssa. Ryhmiä kokoontuu myös etänä.

Tukihenkilönä toimiminen

Haluaisitko toimia tukihenkilönä ääniä kuulevalle? Tukihenkilö voi tavata tuettavaa esimerkiksi kerran kuukaudessa kahvilassa, tuettavan kotona tai vaikka keilahallissa. Tapaamiset voi toteuttaa siten, kuin se sinulle ja tuettavalle henkilölle parhaiten sopii. Tuki voi olla esimerkiksi yhdessä harrastamista tai vain kahvikupin äärellä jutustelua. 

Taide

Harrastatko esimerkiksi maalaamista tai valokuvausta? Julkaisemme mielellämme äänien kuulemiseen liittyviä töitä jäsenlehdessä, esitteissä ja nettisivuilla. 

Käännöstyöt

Osaatko hyvin englantia? Äänien kuulemisesta on paljon kiinnostavaa tietoa ja materiaalia englannin kielellä. Kääntäjiä siis tarvitaan!

Group of diverse people raising their hands in the air
Two girls seeing from the back in front of a lake

Äänien kuuleminen voi herättää paljon kysymyksiä ja pelkoakin läheisissä. Mitä ääniä kuulevan perheenjäsenten ja ystävien kannattaa ottaa huomioon?
Lue lisää...

Man working on his computer

Mikäli asiakas on siihen valmis, kannattaa äänistä puhua hänen kanssaan avoimesti. Vain siten saat tietää, millainen kokemus on juuri hänen kohdallaan.
Lue lisää...

Toiminnan tukeminen

Yhdistys ottaa vastaan lahjoituksia
toimintansa tukemiseksi.
Lahjoituksen voi maksaa yhdistyksen tilille
FI55 8000 1670 4431 76
käyttäen viitenumeroa 51198.
(BIC-koodi on DABAFIHH)

Ajankohtaista

Tervetuloa ystävien pariin!

Katso alta video kokemuksia äänistä

Kuulun video esikatselu 04.03
Play Video about Kuulun video esikatselu 04.03

Moniääniset tuo yhteen ihmiset, joita äänien kuulemisen kokemus koskettaa. 

Yhdessä on helpompi löytää keinoja tulla toimeen häiritsevien äänien kanssa ja huomata, että äänien kuuleminen onkin normaali inhimillinen kokemus, josta saa puhua.

Toivomme, että näiltä sivuilta saatava tieto auttaa sivua ymmärtämään äänien kuulemisen kokemusta ja että löydät sinulle sopivan tavan osallistua vertaistukitoimintaamme.

Arvomme ovat: yhteisöllisyys, empatia ja rohkeus.

Skip to content