Child pretend to be businessman

Materiaalit

Tältä sivulta löydät Moniäänisten ladattavissa ja tilattavissa olevat materiaalit. Suurin osa materiaaleista on saatavilla kummassakin muodossa. Klikkaamalla alla olevia kuvakkeita pääset käsiksi materiaaleihin ja tilauslomakkeisiin.

Sisäinen ääni- opas

Sisäinen ääni -opas on tiivis perustietopaketti äänien kuulemisesta ja siitä, miten äänien kanssa voi oppia tulemaan toimeen.

 

Oppaasta on saatavilla painettu A5-kokoinen vihkonen, jota voi tilata alla olevalla lomakkeella. Hinta on 3€/kpl (sisältää postikulut). Opas on myös ladattavissa veloituksetta pdf-muodossa.

Uudet jäsenet saavat oppaan liittymislahjaksi. Yhdistyksen jäsenyys maksaa 10€ vuodessa.

SISAINEN-AANI-OPAS
materiaalipaketti-1

Materiaalipaketti

Täyttämällä oheisen lomakkeen voit tilata veloituksettoman materiaalipaketin, joka sisältää Moniäänisten viimeisimpiä jäsenlehtiä, yhdistyksen esitteitä ja 1-2 artikkelia äänien kuulemisesta. Materiaalipaketit toimitetaan n. 2 viikon kuluessa tilauksesta. Materiaalipakettien toimittamisessa on viivettä loma-aikoina. 

Lisätiedot-laatikkoon voit mainita, jos haluat saada esimerkiksi useamman kappaleen samaa esitettä tai useamman kappaleen kokonaisia materiaalipaketteja.

Materiaalipaketin voi pyytää toimitettavaksi kirjekuoressa, josta ei näy lähettäjän, eli Moniäänisten tietoja tai logoa. Tilaukseen antamiasi tietoja käytetään vain materiaalien toimittamiseen. 

Materiaalipaketin tilauksen yhteydessä voit myös tilata sähköisen uutiskirjeemme. Katso täältä lisätietoa uutiskirjeestä ja siihen liittyvästä henkilötietojen käsittelystä. 

Minä ja ääni- elokuva

Millaista on kuulla mielen sisäisiä ääniä? Ääniä kuulevia ihmisiä on paljon. Heistä jokaisen kokemus äänistä on ainutlaatuinen. Minä ja Ääni kertoo yhden ihmisen tarinan.

Elokuvan päähenkilö on kuullut ääniä lapsesta asti. Nuoruusiässä ääni muuttuu ilkeäksi ja määräileväksi. Ääni vaikuttaa kokonaisvaltaisesti päähenkilön elämään.

Äänielokuva perustuu todellisiin kokemuksiin. Sen tarkoituksena on lisätä ymmärrystä äänien kuulemisen kokemuksesta ja toimia keskustelun herättäjänä. Katsomisen jälkeen on suositeltavaa käsitellä aihetta esimerkiksi seuraavien kysymysten avulla:

  • Mitä ajatuksia tai tunteita heräsi?
  • Onko katsojilla tiedossa muunlaisia kokemuksia äänien kuulemisesta?
  • Mikä voisi auttaa päähenkilöä?
  • Miten häntä voisi tukea?

Äänielokuvan pituus on 19 min. Sen on käsikirjoittanut Linda Koivu ja ohjannut A.H.C.K vision. DVD sisältää neljä kokonaisuutta:

  • Koko äänielokuva
  • Lapsuus Ikävuodet 13 – 26
  • Ohjaajan versio
mina-ja-aani-1 (1)
sahkoinen-uutiskirje

Uutiskirje

Moniääniset tiedottaa uutiskirjeessä ajankohtaisista vertaistukimuodoista, tilaisuuksista, julkaisuista ym. yhdistyksen toimintaan liittyvistä asioista. Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.

Hyviä lukuhetkiä!

Käytämme sähköpostiosoitettasi vain uutiskirjeen lähettämiseen. Uutiskirje toteutetaan yhdysvaltalaisella MailChimp-ohjelmalla. Voit tutustua Mailchimpin käytäntöihin tarkemmin: Mailchimp terms Mailchimp Privacy. Uutiskirje tulee sähköpostiisi MailChimpin osoitteesta.

Tutkimusraportti äänikokemuksista

Susanne Ådahlin laadullinen tutkimus avaa äänten kuulemiseen liittyviä teemoja ja ääniä kuulevien ihmisten maailmaa, heidän elämäänsä ja käsityksiään äänistä. Raportti käsittelee ilmiötä aidosti ja ihmisläheisesti tuoden esiin sen moninaisen kirjon. Raportti avartaa ymmärrystämme äänien kuulemisesta tavalla, joka on antoisa niin mielenterveysalan ammattilaisille kuin ääniä kuuleville ja heidän läheisilleen. 
 
Ådahl on kulttuurintutkija, etnografi ja ollut mukana Suomen Moniääniset ry:n hallituksessa asiantuntijajäsenenä. Hänen erikoisalaansa on lääketieteen antropologia, joka keskittyy sairauden ja terveyden tarkastelemiseen. Raportti pohjautuu Mieli ja toinen –hankkeessa Ådahlin tekemään laadulliseen tutkimukseen, jossa hän tarkasteli äänten kuulemista elettynä kokemuksena. 
raportti-kansikuva

Puhutaan äänistä -työkirja (Sopimusvuori ry)

Tämä Sopimusvuori ry:n tekemä materiaali soveltuu hyödynnettäväksi ääniä kuulevien ryhmätoiminnassa tai yksilöllisessä ääniä kuulevan henkilön tukemisessa. 

Man reading book in the bedroom

Tilauslomake

Lähettämällä lomakkeen varmistat, että olet lukenut ja hyväksynyt henkilötietojen käsittelytoimiselosteen.

fun-cute-playful-child-boy-balloon-toddler-offspring-toy_t20_Ggpmye (1)

Miksi lapset ja nuoret kuulevat ääniä?

discussion-communication-community-contribution-feedback-networking-brainstorming-commenting_t20_nLxmdn (1)

Ääniä kuulevien
läheisille

twenty20_88922c0b-535c-429b-a168-0eeae38a278d (1)

Sote-alan
ammattilaisille

Two girls seeing from the back in front of a lake

Äänien kuuleminen voi herättää paljon kysymyksiä ja pelkoakin läheisissä. Mitä ääniä kuulevan perheenjäsenten ja ystävien kannattaa ottaa huomioon?
Lue lisää...

Man working on his computer

Mikäli asiakas on siihen valmis, kannattaa äänistä puhua hänen kanssaan avoimesti. Vain siten saat tietää, millainen kokemus on juuri hänen kohdallaan.
Lue lisää...

Ajankohtaista

Tervetuloa ystävien pariin!

Katso alta video kokemuksia äänistä

Kuulun video esikatselu 04.03
Play Video about Kuulun video esikatselu 04.03

Moniääniset tuo yhteen ihmiset, joita äänien kuulemisen kokemus koskettaa. 

Yhdessä on helpompi löytää keinoja tulla toimeen häiritsevien äänien kanssa ja huomata, että äänien kuuleminen onkin normaali inhimillinen kokemus, josta saa puhua.

Toivomme, että näiltä sivuilta saatava tieto auttaa sivua ymmärtämään äänien kuulemisen kokemusta ja että löydät sinulle sopivan tavan osallistua vertaistukitoimintaamme.

Arvomme ovat: yhteisöllisyys, empatia ja rohkeus.

Skip to content